Steun ons en help Nederland vooruit

Inhoud

Monumenten

Overzicht
Monumenten

Wij koesteren de (cultuur) geschiedenis van Apeldoorn.

 

Cultuurhistorie

 

Cultuurhistorie is een belangrijk onderdeel van de beleving van de Apeldoornse identiteit. Steeds meer Apeldoorners zijn erin geïnteresseerd, het koppelt verleden aan heden. D66 is trots op de historie van Apeldoorn en vindt dat deze historie gekoesterd, bewaard en bewaakt moet worden.

 

Karakter behouden

 

Monumenten bepalen mede het karakter van Apeldoorn. Deze moeten we koesteren en tegen verval behoeden, bijvoorbeeld door nieuwe gebruiksmogelijkheden.

 

Gevelfonds

 

D66 wil blijven investeren in het Gevelfonds waarmee al vele authentieke gevels in de binnenstad uit het begin van de 19e eeuw in oude glorie zijn hersteld.

 

Beleving

 

D66 wil dat de historisch gevels en gebouwen op een moderne manier worden uitgelicht dan wel creatief belicht, zodat ze extra aandacht krijgen en voor een bijzondere beleving van de binnenstad zorgen.

 

Aanpassing

 

Aanpassingen van monumenten ten behoeve van duurzaamheid, zoals isoleren van een woning, het aanbrengen van dubbel glas of het plaatsen van zonnepanelen moet mogelijk gemaakt worden onder voorwaarde dat het karakter van het monument niet wordt aangetast.

D66 neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken.

Verkiezingsprogramma 2018-2022 D66 Apeldoorn
Samen krijgen we het voor elkaar