Steun ons en help Nederland vooruit

Inhoud

Boxtel op de fiets

Overzicht
Boxtel op de fiets

D66 Boxtel zet naast het verbeteren van het OV in op de fiets. Om de Boxtelaar op de fiets te helpen is het
belangrijk om de infrastructuur fietsvriendelijker in te richten.

Gescheiden fietspaden

Om de veiligheid van fietsers te verbeteren zet D66 in op fietspaden gescheiden van de rijbaan op alle ontsluitingswegen. Zeker op drukke wegen waar het snelheidsverschil met auto’s groot is, is het belangrijk om fietsers de ruimte te geven. Locaties die aangepakt moeten worden zijn onder andere de fietsoversteek op de Eindhovenseweg naar de Liempdseweg, Bosscheweg ter hoogte van de Oude Ketting en de oversteek bij Ladonk vanuit Lennisheuvel

Fietskluizen

Het NS-station heeft een bewaakte fietsenstalling, helaas is het niet mogelijk om 24 uur per dag de eigen fiets bewaakt te stallen. Door gewone fietskluizen naast de OV-fietskluizen te plaatsen waar mensen hun eigen fiets in kunnen zetten is dat wel mogelijk.

Fietssnelweg

D66 verwelkomt de plannen voor een fietssnelweg tussen Eindhoven en Den Bosch en zal zich inzetten om deze goed aan te sluiten op de Boxtelse infrastructuur.

Verkeerslichtvrije bebouwde kom

Wachten voor een stoplicht is een grote ergernis voor fietsers. Daarnaast verrommelen verkeerslichten en -borden het straatbeeld. Verkeerslichten vervangen door gelijkwaardige kruisingen en rotondes zorgt voor een betere doorstroming voor fietsers. De verkeerslichten dienen binnenkort vervangen te worden, nu is dus het juiste moment om veranderingen door te voeren.

D66 neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken.

Boxtel van iedereen