Steun ons en help Nederland vooruit

Inhoud

Ondernemend Boxtel

Overzicht
Ondernemend Boxtel

Boxtel wordt gekenmerkt door mooie bedrijven vooral in de maakindustrie, maar ook de agrarische ondernemers en een actieve club van zelfstandigen zijn van groot belang voor de Boxtelse economie. Een diverse mix van bedrijven die hun steentje bijdragen aan de Boxtelse economie. D66 wil zich inzetten om onnodige regels tegen te gaan en te zorgen dat er nieuwe ruimte komt om te ondernemen in Boxtel. Start-ups en innovatie worden actief ondersteund. Daarnaast is de samenwerking tussen de 4 O’s (ondernemers, onderwijs, overheid en overige non-profit instellingen) van belang om voor de toekomst een succesvolle economische koers uit te zetten.

D66:

 

>  Blijven samenwerken aan een beter investeringsklimaat

>  Ontwikkeling spoorzone tot multifunctioneel centrum voor innovatie en ondernemerschap

>  Innovatieve start-ups en nieuwe initiatieven op weg helpen door studenten, ondernemers en investeerders samen te brengen

>  Multifunctioneel gebruik van publieke ruimte voor iedereen

>  Meer rendement halen uit recreatie en (meerdaagse) evenementen.

>  Actief de samenwerking zoeken met Eindhoven en Den Bosch

>  Vorst C ontwikkelen tot high tech bedrijventerrein

 

Start-ups

 

De succesvolle bedrijven van de toekomst beginnen vaak klein met een goed idee. De gemeente kan drempels wegnemen om nieuwe bedrijven de kans te geven uit te groeien tot een succesvolle onderneming. De gemeente kan een leidende rol spelen door studenten, ondernemers en investeerders samen te brengen.
D66 wil start-ups ruimte geven en creatieve broedplaatsen stimuleren waar ideeën kunnen ontstaan. D66 pleit voor het multifunctioneel inzetten van openbare en gesubsidieerde gebouwen. Hier kunnen bijvoorbeeld werkplekken voor zelfstandig ondernemers gecreëerd worden.

 

Spoorzone

 

De spoorzone ligt op een prominente plek naast het station. De spoorzone kan daarmee dienen als poort naar het bedrijventrein en visitekaartje van Boxtelse innovatie en ondernemerschap. Bedrijven en zelfstandig ondernemers kunnen gebruik maken van vergaderruimten, congreszalen of flexibele werkplekken. Daarnaast is er ruimte voor een hotel waar doordeweeks zakelijke gasten kunnen overnachten en in het weekend toeristen een slaapplek hebben.

 

Bedrijven

 

Het bedrijventerrein groeit uit zijn jasje, vanuit de provincie mag het industrieterrein nauwelijks meer groeien. Het terrein Vorst B is aangewezen als ontwikkelingslocatie met het thema duurzaamheid. D66 wil terrein vorst C ontwikkelen tot high tech bedrijventerrein zodat de ondernemers weer ruimte hebben om te groeien.

D66 neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken.

Boxtel van iedereen