Steun ons en help Nederland vooruit

Inhoud

Zes prioriteiten van D66 voor de komende vijf jaar

Overzicht
Zes prioriteiten van D66 voor de komende vijf jaar

1. Durven investeren in Europa. De EU gaat over de meest fundamentele zaken in ons leven, zoals veiligheid en een beter klimaat. Boven alles is de EU een waardengemeenschap. Dat vraagt om meer en betere samenwerking.

 

2. Eén Europese Energie Unie. Heel Europa moet in 2050 draaien op schone en CO2-vrije energie. Zo onafhankelijk mogelijk van autocratische landen die ons nu gas en olie leveren.

 

3. Een realistisch asielbeleid voor de hele EU. Vluchtelingen vinden in Europa een humaan toevluchtsoord. Migratie moet een veilige optie zijn. Dat hoort bij onze Europese waarden.

 

4. Voor veiligheid en stabiliteit in de EU en de wereld mogen we niet alleen kijken naar andere landen. Europa moet een gezamenlijke krijgsmacht en een Europese Inlichtingen- en Veiligheidsdienst hebben.

 

5. We willen af van de huidige landbouwsubsidies. In plaats daarvan investeren we in innovatie, onderzoek en duurzame voedselvoorziening.

 

6. Open en eerlijke handel: meer EU-handelsverdragen met liberaal democratische landen overal ter wereld. Eén interne digitale markt. Dit komt de economische samenwerking in Europa ten goede.

 

D66 neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken.

Verkiezingsprogramma D66 Europa
In Europa maken we de toekomst